Objektiv serije E SONY SEL-24F14GM

Koda:SEL24F14GM.SYX

Zaloga : DA

1.629,00 €

Popust: Pokličite za vaš popust in zalogo

Blagovna znamka:Sony

Osupljiva ločljivost F1,4 z mobilnim glavnim objektivom - Vrhunska tehnologija zagotavlja izpopolnjeno zmogljivost izdelka G Master z dosledno visoko ločljivostjo in mehko, naravno zameglitvijo ozadja celo pri nastavitvi najširše zaslonke F1,4. Objektiv je kompakten in obenem najlažji v svojem razredu, zato lahko v največji možni meri izkoristite prednosti prenosnosti, ki jih ponuja serija E. Hkrati ponuja hiter in natančen pogon za samodejno ostrenje, ki ga dopolnjujeta še odlična nadzor in zanesljivost, zato je ta izdelek prava izbira za profesionalce.

Izjemna ločljivost od kota do kota - Dva elementa XA (izjemno asferična), eden se uporablja za sprednji element, učinkovito popravita neenakomernosti, ukrivljenost polja in astigmatizem, ki se lahko pojavijo ob uporabi širokokotne optike z veliko zaslonko, ter zagotovita odlično ločljivost od roba do roba tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko pri F1,4.

Elementi iz ED-stekla za nadzor barvnega odstopanja - Trije elementi iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) so natančno vgrajeni v optično pot objektiva, da kar najbolj zmanjšajo osno in stransko barvno odstopanje ter ohranjajo optimalno ostrino povsod na sliki.

Vrhunska optična zasnova zvesto reproducira točkovne vire - Odlična optična zasnova, ki vključuje dva elementa XA za izjemno natančnost, preprečuje sagitalni odsev, običajno odstopanje pri objektivih z veliko zaslonko. Sagitalni odsev je pojav, ki povzroči nenaravno razpršitev svetlobnih točkovnih virov, in za katerega se zdi, da je podoben ptici z razprtimi krili, saj postane izrazitejši na robovih slike. Naravna reprodukcija točkovnih virov je posebej pomembna za prizore, ki na primer vključujejo zvezde ali mestne luči ponoči. (1. Na posnetku zvezde, ki je bil narejen z izdelkom FE 24mm F1.4 GM, ni videti nobene sledi sagitalnega odseva. 2. Izrazit sagitalni odsev na posnetku zvezde z običajnim objektivom 24 mm f1,4.)

Premaz Nano AR za boljše preprečevanje odseva - Sonyjeva originalna tehnologija premaza Nano AR učinkovito odpravlja notranje odboje svetlobe, ki lahko povzročajo odseve in bleščanje. Na ta način sta kontrast in jasnost optimalna v kar najrazličnejših pogojih fotografiranja. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Kompaktna in lahka zasnova - Nova optična zasnova zmanjšuje skupen premer objektiva z uporabo dveh elementov XA. Eden je za sprednji objektiv, združen z novo razvitim pogonskim sistemom za ostrenje DDSSM (neposredna pogonska enota SSM) zagotavlja izjemno nizko skupno težo, samo 445 gramov (15,7 oz.). Ta objektiv je zaradi zmanjšane velikosti in teže idealna izbira za kompaktna ohišja serije E.

11 lopatic za lepšo zameglitev ozadja - Mehanizem zaslonke objektiva vključuje 11 lopatic, najpogosteje uporabljenih v objektivih serije ?, s krožno zasnovo, zato je zaslonka skoraj popolnoma krožna, tudi če je objektiv zaprt z 1 do 2 stopnjama, tako da je povsem enostavno dobiti lepo in mehko zameglitev ozadja. To omogoča mehko in gladko zameglitev ozadja, na katerem objekt lepo izstopa.

Visoko zmogljiv DDSSM je na novo zasnovan in optimiziran za objektiv - Novo zasnovan visoko zmogljiv DDSSM (neposredna pogonska enota SSM) dopolnjuje manjši velikost in težo ter obenem zagotavlja trikrat večji potisk kot prejšnji pogonski sistem ostrenja. Večja moč novega sistema DDSSM zagotavlja hitrejši, natančnejši in tišji pogon za samodejno ostrenje za vrhunsko učinkovitost pri snemanju fotografij in filmov.

Enostavna odstranitev za snemanje - Obroček za zaslonko ponuja neposrednost in odzivnost, ki ju profesionalni fotografi potrebujejo tako pri snemanju fotografij kot tudi videoposnetkov. S stikalom za VKLOP/IZKLOP lahko po potrebi omogočite ali onemogočite funkcijo preskakovanja obročka za zaslonko. Če funkcijo preskakovanja omogočite, dobite otipljive povratne informacije, s katerimi lahko z otipom lažje izmerite, za koliko je bil obroček prilagojen. Zato je to priročna funkcija za fotografiranje. Če funkcijo preskakovanja onemogočite, se obroček za zaslonko premika tiho brez preskakovanja, zato je upravljanje snemanja videoposnetkov nemoteno in tiho.

Tekoče delovanje, vsestranska uporaba - Gumb za zaklep ostrenja lahko prilagodite v meniju na ohišju. Uporabnik neposredno dostopa do sekundarne funkcije, ki je dodeljena gumbu za zaklep ostrenja, kot so “mrežne črte”, s katero preveri kompozicijo pri snemanju pokrajine, ali “nastavitev beline”, s katero prilagodi belino trenutnim svetlobnim razmeram ali ustvari posebno vzdušje.

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih - Obroč za ostrenje je iz gumijastega materiala, zato je upravljanje enostavno tudi pri nizkih temperaturah, gumb za zaklep senčila objektiva preprečuje, da bi se senčilo med prenašanjem nehote snelo, z zasnovo, ki je odporna proti prahu in vlagi, pa je zanesljivost na prostem še izboljšana.

Vsestransko upravljanje ostrenja s prsti - S stikalom za način ostrenja hitro izberete samodejno ali ročno ostrenje glede na spremenljive razmere fotografiranja.

Sprednji element s premazom iz fluora - Premaz s fluorom na sprednjem elementu ščiti pred sledmi prstnih odtisov, prahom, vodo, oljem in blatom ter omogoča enostavno čiščenje, če le pridejo v stik s površino objektiva.

Odlična odzivnost in natančen nadzor nad ostrenjem z linearno odzivnostjo - Linearni odziv funkcij obroča za ostrenje za ročno ostrenje za natančen in odziven nadzor nad ostrenjem. Ostrenje se spreminja linearno glede na vrtenje obroča za ostrenje, zato lahko uporabnik hitro, neposredno in natančno nadzira ročno

Več na strani proizvajalca