Olympus bliskavica FL50 R

Koda:

516,00 €
474,72 €

Popust: -8,00 %

Blagovna znamka:

Kompaktna oblika in nizka teža
Območje osvetlitve se med uporabo zooma samodejno prilagaja sliki v iskalu v več
    stopnjah
Vrtljiva glava za odbojno in stransko osvetljevanje
Super FP način delovanja do 1/8000 sekunde
Preprečevanje pojava rdečih oči, počasna sinhronizacija in sinhronizacija ob drugem
    zastoru
Upravljanje s pomočjo vgrajene bliskavice (GN 13) in brezžičnega krmiljenja preko
    samega ohišja fotoaparata
Upravljanje z nastavitvami preko LCD prikazalnika fotoaparata
Štirje komunikacijski kanali za preprečevanje interference
Možnost povečanja dometa brezžičnega signala
Samodejno TTL in samodejno delovanje ter možnost ročnih nastavitev
Energijsko varčno elektronsko vezje
Uravnavanje jakosti svetlobe v korakih po 1/8
Vodilno število 36

Bliskavici FL-50R in FL-36R omogočata dodatno osvetljevanje, vendar brez zapletanja kablov in nerodnih priprav scene, zaradi česar fotografi pridobijo svobodo in nadzor, ki ga potrebujejo za učinkovito delo v ateljeju ali na terenu. Z bliskavicama je mogoče upravljati brez kablov preko samega fotoaparata. Novi bliskavici sta idealni spremljevalki Olympusa E-3, ki je opremljen z novo razvitim sistemom za daljinsko krmiljen optičen prenos podatkov. To bistveno zniža energetsko porabo vgrajene bliskavice, ko jo uporabljamo za upravljanje bliskavičnega sistema. Široka paleta nastavitev bliskavic je zelo lahko dostopna, uravnavati pa jih je povsem enostavno s pomočjo LCD prikazalnika, ki v tem primeru deluje kot uporabniški vmesnik. Poleg tega je več bliskavic mogoče upravljati v treh skupinah in za vsako od njih neodvisno uravnavati način delovanja in nastavitve kompenzacije ter tako doseči izjemno natančno osvetljevanje. Uporabniki lahko za daljinsko krmiljenje bliskavic uporabijo štiri komunikacijske kanale, s čimer se izognejo interferenci z ostalimi zunanjimi napravami v bližini. Prav tako lahko fotografi uravnavajo domet brezžičnega prenosa s spreminjanjem jakosti signala med tremi nivoji – z razponom dometa do 10 m. Obe bliskavici imata premično glavo, ki jo je mogoče zasukati v vseh smereh, brez vpliva na komunikacijo s fotoaparatom. V podrejenem načinu delovanja je mogoče FL-50R in FL-36 R uporabljati tudi na ostalih Olympusovih SLR fotoaparatih, kjer je možno ročno upravljanje z bliskavico, ter na fotoaparatih Olympus SP serije, ki omogočajo uporabo bliskavice v podrejenem načinu delovanja. Poleg tega je oba modela mogoče sinhronizirati z večjimi ateljejskimi stroboskopskimi bliskavicami. Osvetlitveni kot vsake bliskavice je mogoče prilagajati bodisi samodejno glede na uporabljeni zoom na izmenljivem objektivu bodisi ročno. S pomočjo vgrajene širokokotne panele je na voljo tudi razširjen osvetlitveni kot, potreben pri uporabi goriščne razdalje 8 mm (enakovredne 16 mm pri klasičnih, 35 mm fotoaparatih).

FL-36R

Moč, kompaktna oblika, izjemna mobilnost in nizka teža – to so odlike nove bliskavice FL-36R. Jakost svetlobe je mogoče uravnavati v korakih po 1/3 EV stopnje, s čimer je zadoščeno potrebi po veliki natančnosti odmerka svetlobe, ki jo zahteva digitalna fotografija. Z vodilnim številom 20 pri goriščni razdalji 12 mm (enakovredni 24 mm pri 35 mm fotoaparatih; ISO 100) in vodilnim številom 36 pri goriščni razdalji 42 mm (enakovredni 84 mm pri 35 mm fotoaparatih; ISO 100) je FL-36 še posebej primerna za hitro akcijsko fotografijo.

Dodatna oprema za večji učinek osvetljevanja
Na bliskavično glavo FL-50R je mogoče namestiti difuzor za odbojno osvetljevanje FLBA-1, ki razprši svetlobo bliskavice in z mehkejšo odbito svetlobo ublaži robove senc, nastale pri odbojnem osvetljevanju. FLBA-1 je priložen FL-50R, skladen pa je tudi z bliskavico Olympus FL-50. Tu je še reflektorski adapter FLRA-1, ki ne zagotavlja le zanimivega svetlobnega efekta, temveč tudi zmehča svetlobo odbojnega osvetljevanja s pomočjo dodatne frontalne svetlobe, ki odstrani sence, nastale zaradi odbojnega osvetljevanja. Ker ga je mogoče uporabljati tako pri osvetljevanju z odbojem od stropa kot pri osvetljevanju z odbojem od stene, omogoča fotografom pogostejšo uporabo odbojnega osvetljevanja v širokem razponu najrazličnejših priložnosti. FLRA-1 je prav tako priložen FL-50R in je skladen tudi z bliskavicami Olympus FL-36R, FL-36 in FL-50.
Bliskavici je v paketu priloženo tudi stojalo, ki zagotavlja trdno postavitev ob daljinski uporabi.

Več na strani proizvajalca